Vintage Paint by Jeanne d´Arc Living

På Rara Klaras hittar du den underbara kalkfärgen Vintage Paint från Jeanne d´Arc Living!

En av många fantastiska saker med denna matta färg är att den är så enkel att använda. Risken finns att dock att du inte kan sluta om du börjar att använda den. 

Vintage Paint22385457-origpic-5072ac

Vintage Paint är tillverkad enligt ett mycket gammalt recept och innehåller enbart 100 procent naturliga ingredienser. Den är så gott som helt luktfri och kan därför ofta användas av även allergiker.

Färgerna passar perfekt till både möbler, speglar, väggar, snickerier och annan inredning. Färgen har en mycket matt finish när den torkar.

  • Färgen fäster på så gott som alla material utan förbehandling, på blanka ytor kan det vara bra med slipning före.
  • Normalt sett så behöver du inte grunda innan du använder färgen. Målar du obehandlat trä eller mörka möbler kan det hända att den gamla färgen blöder igenom i vissa fall. Provmåla därför gärna först på en liten yta. Om den blöder igenom rekommenderar vi att du först grundmålar möbeln med en blockerande grundfärg.
  • Ytan på din nymålade möbel går att göra mer tålig genom att vaxa ytan efter att den är färdigmålad så blir den smuts- och vattenavisande. Använd det klara vaxet om du inte önskar ett mörkare utseende på din möbel och det svarta om du vill ha en mörkare patinerad finish.
  • Färgen är godkänd enligt EN71-3 att användas på barnmöbler.
  • Färgen kan användas som den är eller tunnas ut med vatten. vill du ha en tjockare färg kan du låta burken stå utan lock över natten.
  • Det går jättebra att blanda alla färger med varandra för att få en egen nyans på din kalkfärg.

Här är några av dom färgerna du hittar på Rara Klaras:

Här kan du se några exempel på saker som målats med Vintage Paint:

Har du svårt att bestämma dig vilken färg du vill ha?

På Rara Klaras kan du köpa färgkartan med alla färgerna så du se hur alla nyanser ser ut på riktigt och vad som passar i just ditt hem.

23755166-origpic-79099e
Vintage Paint färgkarta

Köp boken även Vintage Paint Underbara förvandlingar!

I boken Vintage Paint Underbara förvandlingar hittar du inspiration till mer än 50 olika förvandlingar som gjorts med kalkfärgen. Den är ett ovärderligt verktyg och en stor källa till inspiration, för dig som älskar att måla med kalkfärg och utforska dess många möjligheter som den ger.

Även den finns nu att köpa på Rara Klaras!

Pris: 329 :-

bok

Lite bilder från boken:

25565900-origpic-f8d260 25565900-origpic-257ef6 25565900-origpic-9ef91e

Som sagt, det mest fantastiska med Vintage Paint är att den är så lätt att använda. Vill påstå att alla kan måla med den, o när du väl har provat den så blir du fast o det kan vara svårt att sluta..! 😉

Lycka till!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *